måndag 30 april 2012

Hemma från Bornholm

Nyss hemma efter en grym vecka på Bornholm, plats 26 i tävlingen och många härliga fiskeminnen.


12740 g är nya båtrekordet, på bilden håller gasten Jonas en 10,6 kg lax.


Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag 25 april 2012

Starten har gått.

Nu väntar vi bara på dom stora laxarna.


Published with Blogger-droid v2.0.4

lördag 21 april 2012

Lax 4 kg

Hittade en 4 kg  lax inne vid Nedjan  när vi höll på att ta upp samt en lite minilax, verkar va trögt utanför Simris  så imorgon drar vi iväg en bit.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Simrishamn

Dimma, ett påslag.


Published with Blogger-droid v2.0.4

måndag 16 april 2012

Dimma är kallt och tråkigt

Dom två positiva sakerna med lördagens fiske var att Kent var med som gast och det är alltid mycket trevligt samt att vi hittade en fin lax direkt men den var inte intresserad av att följa med in till håven, dimman kom sen in och vi kunde inte ligga kvar mitt bland alla stora fartyg, sen var det svårt att hitta lika varmt vatten som där det högg.


Precis när vi tog upp allt så körde vi över ett stort område med massor av betesfisk och bågar.


Gjorde ett dåligt val i fredags kväll när jag bestämde vart vi skulle åka, det andra området jag hade i tankarna hade troligen varit bättre fiske vid samt fritt från dimma.


Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 15 april 2012

Dåligt igår

Lyckades hojta en fin lax direkt igår, mitt i trafiken, innan alla spön var i sjön, tappade tyvärr den och sen rullade en kall tjock och tråkig dimma in så vi kunde inte ligga kvar där vi var och sen hittade vi aldrig fisken. När dimman släppte sent på dagen var vi åter på rätt ställe och gjorde en del fina lodningar men hittade inget som ville bita.


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 12 april 2012

Simris på lördag.

På lördag blir det en ny fisketur från Simris, har med mej Kent som har några hundra trollingtimmar där nere. Vädret ser klockrent ut och vi får hoppas laxarna är på bra humör!


Published with Blogger-droid v2.0.4

tisdag 10 april 2012

Ny lina på rekordtid

Mitt lilla projekt att spola på ny lina med min lilla nya mutter blev en succé, tog väl 1 timma eller nåt så hade jag bytt på alla rullarna som skulle ha ny lina, min skruvdragare är trött och långsam men det är nog bara bra så man inte kör sönder tullen.


Published with Blogger-droid v2.0.4

lördag 7 april 2012

12 kg lax, 6-hugg och autopilotknappar.

En lite längre rapport från tisdagens fina fiske kanske, hade Pär från Under Ytan med i båten och han skötte navigerandet mot storlaxarna dom första timmarna... ingenting hände före lunch men vid ca halv ett har jag återtagit kaptensmössan och hittat lite varmare vatten och då drar det på en lite tunn lax som Pär drillar till håven, sen är det tur att drilla en lite lite större lax på kanske 4 kg.

Hinner sen lite längre norrut när en rulle på taket börjar yla och linan sprutar ur rullen i bra fart, Pär börjar rensa spön och lägga om kursen medans vi har laxen 400 fot bakom båten, det där med att lägga om kursen gick väl kanske inte helt bra, Pär lyckas få världens mest lätthanterade autopilot display från Garmin att verka extremt svårhanterad och trycker på fel knapp, flera gånger... båten gör nån 90 graders gir men som tur är har vi korta släp i ytan på Pärs sida så inget hakar i linan, fisken drillas sen lugnt in mot båten och verkar sådär bedrägligt lugn och två meter från håven blir den tokrädd och kör en 20 meters rusning i grym fart.

Tar det sen lite lugnt och den tröttar ut sej helt och ligger sen tryggt i håven, stor och fin lax som direkt kändes som PB och vägds till 12.0 kg i hamnen, efter fotografering av laxen tar det ett tag att komma tillbaka till positionen, vi hinner köra över den och lite förbi så börjar två spön gunga, sen ett till löser ut och ett till och ett till osv. så där står vi bland knarrande rullar och gungande spön med trasslande linor, vi lyckas landa tre mindre laxar av dom 6 som hade varit på från början men det är ju ett minne man kommer komma ihåg länge. Tappar sedan nån mer lax, den där Apexen Pär hade i ytan lockade till många hugg men väldigt få satt kvar till håven.

Min 12 kg tog på en Ismo Magnum i ytan med 80 gram bly och 100 fot släp, hade enkelkrok på den skeden och det funkar klockrent på dom i 2,5 knop.

Får tacka Pär för en trevlig och mycket givande dag på havet utanför Bornholm.

Hoppas kunna få till en tur nästa helg och om två veckor drar jag och Lidberg till Bornholm och jagar nya PB.

torsdag 5 april 2012

Spola på ny lina

Är ju inte kul så jag gjorde en egen mutter med rätt gänga av en 15 mm 6-kantstång och sen bara på med en 15 mm hylsa och på med skruvdragaren så kommer detta bli mycket roligare...


Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag 4 april 2012

Bild på gårdagens lax

Kommer lite text ikväll, om jag orkar...

Published with Blogger-droid v2.0.4

tisdag 3 april 2012

lax 12 kg

6-hugg några enkelhugg mm. 3 laxar med hem 3 returer, flera tappade, bilder kommer.


Published with Blogger-droid v2.0.4
Published with Blogger-droid v2.0.4

På väg

Published with Blogger-droid v2.0.4

måndag 2 april 2012

Simris imorgon

Gör ett försök på Simrislaxarna imorgon, vädret ser fint ut men sämre framåt helgen.


Published with Blogger-droid v2.0.4