lördag 7 april 2012

12 kg lax, 6-hugg och autopilotknappar.

En lite längre rapport från tisdagens fina fiske kanske, hade Pär från Under Ytan med i båten och han skötte navigerandet mot storlaxarna dom första timmarna... ingenting hände före lunch men vid ca halv ett har jag återtagit kaptensmössan och hittat lite varmare vatten och då drar det på en lite tunn lax som Pär drillar till håven, sen är det tur att drilla en lite lite större lax på kanske 4 kg.

Hinner sen lite längre norrut när en rulle på taket börjar yla och linan sprutar ur rullen i bra fart, Pär börjar rensa spön och lägga om kursen medans vi har laxen 400 fot bakom båten, det där med att lägga om kursen gick väl kanske inte helt bra, Pär lyckas få världens mest lätthanterade autopilot display från Garmin att verka extremt svårhanterad och trycker på fel knapp, flera gånger... båten gör nån 90 graders gir men som tur är har vi korta släp i ytan på Pärs sida så inget hakar i linan, fisken drillas sen lugnt in mot båten och verkar sådär bedrägligt lugn och två meter från håven blir den tokrädd och kör en 20 meters rusning i grym fart.

Tar det sen lite lugnt och den tröttar ut sej helt och ligger sen tryggt i håven, stor och fin lax som direkt kändes som PB och vägds till 12.0 kg i hamnen, efter fotografering av laxen tar det ett tag att komma tillbaka till positionen, vi hinner köra över den och lite förbi så börjar två spön gunga, sen ett till löser ut och ett till och ett till osv. så där står vi bland knarrande rullar och gungande spön med trasslande linor, vi lyckas landa tre mindre laxar av dom 6 som hade varit på från början men det är ju ett minne man kommer komma ihåg länge. Tappar sedan nån mer lax, den där Apexen Pär hade i ytan lockade till många hugg men väldigt få satt kvar till håven.

Min 12 kg tog på en Ismo Magnum i ytan med 80 gram bly och 100 fot släp, hade enkelkrok på den skeden och det funkar klockrent på dom i 2,5 knop.

Får tacka Pär för en trevlig och mycket givande dag på havet utanför Bornholm.

Hoppas kunna få till en tur nästa helg och om två veckor drar jag och Lidberg till Bornholm och jagar nya PB.

1 kommentar:

Team daiwa accudepth sa...

grattis till en fin fisk.
hoppas du har hittat var dom stora går..
ha det f kvick..