tisdag 27 mars 2012

Simrishamn

Spenderade veckoslutet i sveriges bästa trollinghamn Simrishamn, kom ner på torsdagen och redan på hamnplanen får jag se en glad dansk med full tavla laxar varav 3 st 10+ och största på 12,2 kg, snacka om bra uppladdning! Fick lite tips om bra fiske vid 34an och styrde som dom flesta andra åt det hållet på fredagmorgonen, med mej i båten hade jag den mycket trevliga Harvest Jonas som gjorde Simris debut.

Vi satte i prylarna i kanonväder väster om 34an och rundade sen Ruski och vände ner mot wp 40, nånstans där rullade tjock dimma in och jag fick direkt nytta av min nya radar som är ett köp jag inte lär ångra, när vi är vid 40 ropar Jonas att det är fisk och halvsekunden senare drar mitt nedersta riggspö som gick på 65 fot med en Ismo Mag iväg i en rasande fart och hinner dra iväg 350 fot innan den lugnar sej, tar en stund att drilla den medans Jonas jobbar hårt och rensar undan rigg och dipsyspön och han kan sen med grym räckvidd göra en stilig håvning, 10,6 kg visade den vackra vildlaxen sig väga inne hamnen.

Körde på i området hela dagen och på eftermiddagen försvann både dimman och vinden som var och det blev helt blankt och soligt, samtidigt har Team Beast vågat sej ut och mitt under deras vhf samtal med Blänkarn börjar Pär yla i bakgrunden och dom har lyckats haka fast en perfekt 13,3 kg lax i perfekt väder, STORT GRATTIS grabbar. Pär firade hårt var i "toppform" senare på kvällen.

Lördagen började i tät dimma och vi satte vid 55an och gick mot 72an och väl där bet en 5,1 kg lax över Jonas Ismo Mag som gick ytligt med 25 gram bly, nytt PB för Jonas men det kommer inte vara länge, även denna dag sprack vädret upp och det sista som hände så löste två spön ut med ett en sekunds rullknarr men inget var där, jävligt snopet...

Mycket trevlig helg med Jonas som sällskap i båten och på fredag kvällen massa fiskesnack med Pär och Staffan, oklart hur mycket Pär deltog i fiskesnacket men han underhöll iallafall oss andra.

Lowrance HDS8m med BR24 3G radarn funkade fantastiskt bra och är mycket lättanvänd, klockrent!



Snart dags att dra ner till Simrishamn igen för nya äventyr...

lördag 24 mars 2012

Lax på 5,1 kg

Blev dagens resultat, PB för Jonas och jag hoppas han höjer det fler gånger under våren.

Ismo Mag i ytan bet den över.


Published with Blogger-droid v2.0.4

ny dag

Nya möjligheter...


Published with Blogger-droid v2.0.4

fredag 23 mars 2012

Lax 10,6 kg.

Dagens resultat blev en 10,6 kg som togs på en Ismo Mag på 65 fot. Lite dimma men sen fantastiskt solsken på ett blankt hav.


Published with Blogger-droid v2.0.4

På väg ut mot laxarna

Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 22 mars 2012

Simris

Laddar för morgondagens laxjakt


Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag 21 mars 2012

Lite nya skedar...

Körde förbi en fiskeaffär idag och kunde inte undgå att titta in och kom ut med en näve skedar, måste nog snart köpa nån ny beteslåda med...


Imorgon eftermiddag drar jag ner till Simris och fiskar två eller tre dagar. Vädret för fredag och lördag ser fantastiskt ut!


Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 18 mars 2012

Inställt fiske

Kollade prognosen igår eftermiddag/kväll och det såg it att bli en blåsig och dimmig historia så vi stannade hemma, vädret var ju sen betydligt bättre än vi trodde och fisket verkar ha varit helt ok så fan vet om vi inte skulle åkt ändå. Kändes väldigt fel att vara på land...


Jaja, det ser ut att bli riktigt bra framåt helgen så då blir det laxfokus!


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 15 mars 2012

Simrishamn på söndag.

Lutar åt att jag drar ner till Simris på söndag, verkar bli laxaväder då... 


Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 11 mars 2012

Simrishamn

Published with Blogger-droid v2.0.4

fredag 9 mars 2012

Simrishamn på söndag

På söndag inleds årets Simris säsong. Ska bli gött att komma ut på havet igen och det lär bli några turer där nere fram till Bornholms tävlingen.


Imorrn ska båten tvättas och allt göras klart för avfärd, gäller att se till att glömma så få saker som möjligt hemma... Veven till vinschen ska med den här gången...


Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag 7 mars 2012

Inget båtfix idag...

Vred knät lite illa på träningen igår så ikväll får jag hålla mej utanför båten, kommer helt enkelt inte upp i båten just nu... Hoppas att det över fort så man inte missar något fiske.


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 1 mars 2012

Skedar att måla/tejpa

Fick en näve skedar av den vänliga forummedlemmen Tamtam som nu ska rengöras tejpas, målas eller kanske bara köra nån blank. Lite skidskytte nu men sen ska jag väl ut och byta växelhusolja, jippiii....


Published with Blogger-droid v2.0.4