måndag 21 februari 2011

Väntar...

Först och främst på ett filter mellan Garmin piloten och min Yamaha varvräknare men Garmin är helt otroligt långsamma på att leverera det, skulle ha köpt det direkt från USA istället, till Yamaha F100 före 2007 så verkar det behövas ett filter, from 2007 så har dom nmea 2000 och då inget problem med dålig kontakt, jag fick inte upp motorns varvtal i Garmin displayen när jag provade för 3 veckor sedan och har sedan dess väntat på filtret.

Sen väntar jag förstås på varmare väder så jag kan göra klart det sista i båten, har två länspumpar som ska på plats och ett par bitar med plast som ska målas med topcoat och skruvas på plats och lite annat småfix men vädret är allmänt äckligt och tråkigt.

Framförallt annat så väntar ju på att få åka ut på havet och släppa ut ett par lätta blanka skedar bakom båten men det känns som det kommer dröja ett tag till.


Bilder från i höstas på färdigt akterdäck:



tisdag 15 februari 2011

Nytt kapell på gång

Håller på med ett nytt kapell till Flippern nu, det gamla var tvärslut överallt och att köpa ett nytt är dyrt så det fick bli att försöka själv. Inte så jäkla svårt om man är noggrann när man mäter och får hjälp med en del symaskinskörande.


Kallt att var ute och prova nu bara men har just nu bara en dragkedja och kantband kvar att sy så det är snart klart och verkar bli rätt bra.


Efter kapellet ska jag byta gps antenn och montera in två nya länspumpar.

torsdag 3 februari 2011

Oljebyte idag.

Har lite tid över till båtservice nu så då får man passa på att ta hand om allt så den är klar för fiske sen.

onsdag 2 februari 2011

Fortfarande fruset på Hasslö.

Ingen ljusning angående isläget på Hasslö än, tjocka isflak inne vid rampen och 20-30 meter ut men sen är det öppet vatten mitt i och utanför hamnen.







Beteshinken laddad!

Hade inget bättre för mej igår kväll än att borra hål i en murarhink och hänga upp diverse beten i, mycket praktiskt att ha skedarna så under dagen när man byter och fixar.

Antar att detta är ett tecken på ett fiskesug som börjar gå över gränsen för vad som är hälsosamt...

Piloten väntar bara på att få göra en Setup ute på sjön nu men kanske ska jag göra en luftning till då det verkar som jag har lite lite luft kvar men styrningen känns klockren i aktionen men ändlägen är lite konstiga.

Närmast väntar att ta bort alla gamla krokar.

Verkar bli mycket plusgrader närmaste tiden så jag har vissa förhoppningar om att isen ska få mycket stryk och stryk är precis vad den förtjänar!!!