söndag 19 juli 2009

Metallica igår!!

Var på en riktigt kul dag i Hultsfred igår på Sonisphere festivalen med huvudnumret Metallica.

Åkte från Karlskrona vid 04:50 på lördagsmorgonen med Festivalbussen.com och var framme vid festivalområdet vid 8 tiden på morgonen och förmiddagen fördrevs med lite öl och skitsnackpå en fotbollsplan utanför området.

Tittade senare på Meshugga men det var inte riktigt min grej blev istället mer öl och skitsnack men denna gången vid Jack Daniells tältet och givetvis började det regna när vi stod i kön till ölen men vi härdade ut medans vissa andra byggde lite kojor och tak av sittbänkar och bord som skydd mot regnet, när regnet senare slutat så blev en av dom här kojorna ledig så vi slog oss ner där inne på dom torra bänkarna dröjde dock inte länge förrens det började ösa ner regn igen och vipps så var vi säkert 10 pers som trängdes därinne istället för 4 som vi var från början men det var trevligt och kul folk som dök upp därinne!

Kollade sen en stund på The Hives och det var en klart positiv överraskning, riktigt kul med mycket energi och fart på scenen. Dom får helt klart betyget 4 laxar av 5 möjliga ;-)

När det var slut drog vi direkt över på andra scenen och började ta plats inför Metallica medans vi kollade på The Cult men dom var en gäspning, 1 lax av 5 till dom...

Lyckades hamna i bra läge i vänsterkanten på scenen, lite trängsel och 1 timma senare började det bli dags för Hetfield och grabbarna att gå upp scen och vi hade då i trängseln kommit ännu längre fram.
Sen kommer det underbara ljudet när Ecstacy of gold började strömma ut i högtalarna och publiken sjunger med sen startar konserten i full fart med Battery som följs upp av Creeping Death och Fuel sen följde Of Wolf and Man (grymt skön låt).

Sen lugnades tempot med underbara låten Fade To Black efter den var det dax för två nya låtar Cyanide och Broken, Beat and Scarred, skitbra!
Klassikerna Sad But True och One kom sen innan det kördes två nya låtar till nämligen personliga favoriterna All Nightmare Long och The Day That Never Comes.
MEN låten som sen följde måste vara den skönaste låten som kan spelas Live nämligen Master Of Puppets, det var sån jävla skön sång av hela publiken, MÄKTIGT!!

Kul överraskning var sen Dyers Eve, bra bra!
Nothing Else Matters och Enter Sandman är två andra klassiker som är mycket bra Live och så klart även denna gången.

Extranumrena var var först den snabba och inte helt MTV vänliga Last Caress och Hit The Light innan dom avslutade med supersköna publiklåten Seek And Destroy.

Metallica kan inte få annat betyg än 6 laxar av 5 möjliga, helt suveränt, bra sång, bra trummor allt var bra!!

Enda jag inte är nöjd med är Festivalbussens jävla krångel med hemresan som försenade oss 40 minuter och det är lång tid när man har varit vaken och på festival ett dygn, hemresan gick nog snabbt och bra men jag sov som en stock hela vägen...

Kort sagt så var helgen värt vartenda öre som lagts ut, trevligt sällskap och grym musik (samt lite god dryck) detta gör jag gärna om igen!

Länk till ett filmklipp från introt och Battery: Intro & Battery

Setlisten i helhet:

Battery
Creeping Death
Fuel
Of Wolf And Man
Fade To Black
Broken, Beat & Scarred
Cyanide
Sad But True
One
All Nightmare Long
The Day That Never Comes
Master Of Puppets
Dyers Eve
Nothing Else Matters
Enter Sandman
- - - - - - - -
Last Caress
Hit The Lights
Seek And Destroy
_____________

Inga kommentarer: