torsdag 25 juni 2009

Nya skedar till lådan!


Lite godis till sommarens uppväxare. Får väl se om detta är något som faller dom i smaken. Ser dessvärre ut att blåsa en massa ett par dagar till. Nya torkarblad ska oxå inhandlas för dom gamla for av söder om Hasslö för några veckor sen...

onsdag 24 juni 2009

Hem igen.


Ooops vinden ökade visst lite till... Nåja 6 knop och autopilot så kommer vi snart hem, varför ha bråttom på sjön...

Blåsigt.


Ska in till stan och handla i blåsten. Piloten får styra så tittat jag på utsikten. ;)

måndag 22 juni 2009

Mycket bete ingen lax...


Fick vänta ut lite dimma under morgonen men drog sen ut och satte i prylarna precis väster om Utklippan ute på 45 meters vatten, hittade omgående betesfisk och körde över ett par gamla positioner men lite längre ut var det inget bete så kursen sattes norrut och vi hittade återigen fläckar med otroligt mycket bete på lodet men ingen huggvillig lax. Hade ett påslag på översta betet på babords rigg men den fastnade dessvärre inte.

Inne vid 40 meterskurvan hade vi återigen grymma mängder betesfisk så laxarna borde inte vara så långt efter tycker man. Även Team Releaser trollade syd Karlskrona men bommade oxå...

Nya Depth Raidern funkade mycket bra och det var nyttigt att kunna läsa av strömmar och kunna leta kallare vatten men det var inte lätt att hitta på 90 fot vareierade det mellan 9.8 - 11,5 grader.

//
Johan

Lunkar på.


Verkar funka bra med dom nya prylarna. 11 grader på 90 fot.

Nu åker vi!



söndag 21 juni 2009

Fiske imorgon


Kommer att trolla syd Karlskrona imorgon måndag.
Blir delvis ett test för att se hur min nya Depth Raider funkar men har ju självklart stor förhoppning om att kunna hitta laxen därute. Brukar vara ganska ensamt på havet utanför Karlskrona den här årstiden så det gäller att ha lite tur om man ska hitta dom.

fredag 19 juni 2009

Gott gott:)



Glad midsommar!


Önskas från ett soligt Trummenäs.

torsdag 18 juni 2009

Ny pryl till båten:)


Har köpt mej en bättre begagnad Depth Raider och håller på och installerar den. Sonden nere vid lodet fixade jag igår kväll och ska göra det som ska göras i båten i eftermiddag, är bara skärmen som ska skruvas fast och lite kabeldragning där sen blir det test på söndag eller nästa vecka då det verkar bli väder för trolling igen.

lördag 6 juni 2009

På land och fixar lite med båten.


Har båten på land och har bl.a tagit ur en gammal rostig vattentank som dessutom var fixerad med massor av fogskum så det var ett jävla jobb att få loss den men lite våld löser det mesta. Blir lösa plastdunkar med alla kopplingar i locket nu istället.

Lite mattor har jag oxå börjat lägga in på durken, börjar bli rätt nöjd med båten nu, fan den är ju nästan klar och då kommer ju suget på något annat smygande.... men, nej Flippern får stanna hos mej ett tag till. Vaxade i torsdags och lite motorvård imorgon så är den nästan som ny och redo för nya laxäventyr igen.

tisdag 2 juni 2009

Blankt och tomt...


Blankt hav och tomt i baljan och tomt även på ekolodet:( inte lätt det här... Men vi kör på och letar vidare:)

Utklippan!


Ligger utanför Utklippan och fiskar lax idag. Återkommer under dagen.

måndag 1 juni 2009

Fiske imorgon.


Imorgon ska jag och farsan ut på havet och se om det fortfarande finns några laxar kvar i blekinge eller om alla laxar är uppe vid Singö och tuggar Ismo magnum. Räknar med en tidig start imorgon.